Över 5.000 beräknas delta vid manifestation i Málaga ikväll

Ikväll är det meningen att tusentals ungdomar ska samlas till en manifestation på plaza de la Constitución i Málaga för att sedan tåga utmed de större gatorna. Majrevolten, Ungdomsrevolten eller Den spanska revolutionen har numera många nämn.
Det började med uppropet ”Democracia Real Ya” verklig demokrati nu, vid Puerta del Sol i Madrid. Därefter har manifestationerna spridit sig till de större spanska städerna.
I söndags var 5.000 ungdomar samlade i Málaga och ikväll hoppas man på lika många trots att manifestationen inte har fått något tillstånd av myndigheterna i Málaga. Det handlar alltså om en otillåten demonstration.
Junta Electoral Central, den centrala valnämnden, har förbjudit demonstrationer under lördagen och på söndag då det är kommunalval. Junta Electoral Central är den myndighet som administrerar valen och deras beslut är bindande.
Underlåtenhet att följa deras beslut kan utgöra en brottslig handling, skriver spanska medier idag.
Manifestationerna som organiseras av upprörda ungdomar på minst 57 platser över Spanien har även börjat uppmärksammas i utländska medier. Franska Le Monde, The Washington Post och la Repubblica skriver om revolten som även har spridit sig till Italien.

Kommentarer
Postat av: Filmblaskan.se

Grymt bra blogg! Kolla gärna in min filmblogg!

http://www.filmblaskan.se/

2011-05-22 @ 16:51:21
URL: http://www.filmblaskan.se/
Postat av: Emilianzahra

Excellent site. It was pleasant to me.

2011-06-21 @ 07:51:20
URL: http://emilianzahra.blogcheapster.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0